Välj en sida

Japan räknas som en av världens främsta trädgårdsländer och är väl värt ett besök just för sina vackra trädgårdar. Är man trädgårdsintresserad kan några av de mest kända trädgårdarna i Japan inspirera till att skapa sin egen japanska trädgård. För en vacker japansk trädgård kan man köpa snygg och hållbar marksten i olika utföranden för en optimal trädgård att njuta av.

Inspirerat av Japan med snygg marksten

Japansk trädgårdskultur är i grunden andlig och i Japan och dess tidiga historia brukade man dyrka naturandar. Reser man till Japan ska man besöka trädgården Kenruko-en i Kanazawa som anses vara en av landets mest unika och vackra trädgård. Man kan även besöka zenträdgårdarna Tenryu-ji och Ryoanji som även kallas stenträdgård. Efter att man kommer hem från Japan på en spännande resa kring trädgårdar i Japan, kan man skapa en egen japansk trädgård till sitt hus. Japan har en lång historia och tradition av trädgårdar och trädgårdsarkitektur och så kallade zen-trädgårdar. En zen-trädgård kräver åratal av kunskap för att skapa då man lägger mycket fokus på rätt placering av växter och stenar i olika väderstreck för en estetisk harmoni. För att skapa en perfekt japansk trädgård kan man använda sig av snygg och stilren marksten för att skapa sin egen japanska drömträdgård.

Marksten för den japanska trädgården

För att skapa en perfekt japansk trädgård finns det många bra experttips kring hur man skapar en japansk trädgård och vad man ska tänka på. När man ska köpa in marksten kan man enkelt och bekvämt beställa online med ett mycket stort utbud att välja på. Stenarna är omsorgsfullt skapade i olika storlekar och passar på gångvägar i den japanska trädgården, men också kring huset på valfri passande plats. Färgerna på marksten kan variera och de färger som man kan välja mellan är bland annat i varierande stilrena gråa nyanser, terra, rustik sand eller till exempel karminröd. Att skapa en egen japansk trädgård med snygg marksten, skapar ett hållbart och tryggt resultat för många år framöver. När man ska beställa sin marksten online, finns det kunnig personal med expertis som kan ge tips och råd kring val av storlek eller färg, eller kring själva läggningen av markstenarna.

Divi