Välj en sida

Skidåkning är kanske inte det första som gemene man förknippar med Japan. Men faktum är att landet är känt bland skidälskare för puderåkning i världsklass! Visste du att Japan har cirka 600 skidorter? Från Hokkaido i norr till Kyushi i söder finns det såväl stora välutvecklade skidorter som små genuina alternativ. Japan erbjuder en fantastisk blandning av kultur och skidåkning. Här bjuds såväl på varma bad som kulinariska upplevelser mellan åken. Långt från Alpernas ofta överbefolkade orter och likriktade ostfonduer. Här får du reda på mer om var och hur du får ut det mesta av en skidsemester i Japan.

Snösäker åkning för alla typer av skidåkare

Kalla vindar från Sibirien medför mycket snö, detta gör Japans skidorter mycket snösäkra. Skidorterna runt Hokkaido kan bjuda på ett rikligt snöfall, runt 15 meter per säsong. Japan är ett perfekt resmål för dig som vill börja skidsäsongen tidigt, eller avsluta den sent. Det internationella intresset för Japan som skidresmål ökar, du kan lätt hitta din guide till skidåkning i Japan. Den som vill vara ensam i backen kan välja en litet skidort, under vardagar är liftköerna ofta obefintliga. Standarden på de japanska skidbackarna och liftsystemen är hög. Många anläggningar byggdes under 80- och 90-talen när den japanska ekonomin blomstrade.

Japans bästa skidorter

De japanska skidorterna bjuder på backar som passar de flesta typer av åkare, nybörjarna njuter av välskötta pister och de erfarna åkarna satsar på off-pist i världsklass. Hakuba ligger ungefär en timmes bilfärd från Nagano, staden som är känd för 1989 års vinterolympiad. Området räknas som ett av Asiens absolut bästa skidområden. Det stora området bjuder på några av landets längsta backar och liftköer är sällsynta. Gillar du puder? Då är Niseko ett skidområde som passar dig. Det ligger på Hokkaido och räknas som ett av de mest snösäkra områdena i världen. Här kan man njuta av off-piståkning i absolut toppklass.

Divi