Välj en sida

Japan är ett land och en ö som är belägen i Stilla Havet med ett innevånarantal på hela 126,3 miljoner människor. Japan är ett vackert land med en blomstrande kultur och fantastiskt god mat! Åker man till Japan på semester eller för att bo i permanent, finns det även unika sevärdheter och roliga saker att göra.

Att köpa en bostad i Japan

Ska man köpa en bostad i Japan finns det en hel del att tänka på. Det finns en del bra tips och råd samt information som är bra att veta när man flyttar till Japan så att man är väl förberedd inför flytten. Först ska man vara säker på om man vill flytta till en lägenhet eller hus. Då befolkningen är stor på liten yta, är ofta lägenheterna små och Japans hus består mestadels av småhus. Ett litet hus kallat machiya eller ett så kallat town house är ett litet och populärt hus som många föredrar att bo i. Vill man som nyanländ köpa ett sådant hus är det inga problem! Det finns bra hemsidor för ändamålet när man ska köpa en bostad i Japan eller i annat land där man får bästa, möjliga urval av både lägenheter och hus!

Sevärdheter i Japan

Om man är nyinflyttad i Japan eller är på semesterresa, är Kyoto väl värt ett besök. Japan har tusenåriga anor och traditioner som man måste uppleva när man är i landet. I Kyoto ligger Byodoin Temple, det röda templet som restes år 998 men som då var ett sommarhus åt politikern Fujiwara no Michinaga. Cirka 50 år senare byggdes det om med ändamålet att vara ett mäktigt tempel. Området Gion i Kyoto bjuder på möten med äkta geishor och området är verkligen ett ställe som andas äkta japansk kultur! Här möts man av gågator med små tehus, upplysta och väldekorerade restauranger och kaféer. Tycker man om storslagna naturområden, ska man besöka den berömda Arashiyama Bamboo Forest i Kyoto som är en tusenårig bambulund som står sig än idag. I Kyoto kan man uppleva en äkta teceremoni serverade av geishor och i hela Japan bemöts man allmänt av en stor gästvänlighet och artighet. Ett måste att besöka är även staden Tokyo där man kan njuta av storstadspulsen och även ta en dagstur med buss från Tokyo och besöka det berömda berget Fuji.

Japan bjuder på mycket spännande som kan ge den där extra adrenalinkicken! I Tokyo finns ett av världens 8:e högsta berg- och dalbanor som heter Thunder Dolphin. Här kan man komma upp i hissnande 130 kilometer i timmen! Japan har flera kända mycket stora berg- och dalbanor som Takabisha och Dodonpa, med sina 172 kilometer i timmen, som bägge ligger i nöjesparken Fuji -Q Highland . För berg- och dalbane-entusiasten finns det fler monsterturer av många banor att njuta av i Japan. I Japan är man även kreativ med annorlunda upplevelser och färgglada, roliga aktiviteter. I Tokyo kan man bland annat köra en gokart iklädd en rolig kostym och ta riktigt roliga och ikoniska bilder för livet. En av arrangörerna för denna roliga upplevelse heter Buzz noggrant Shinjuku. Japan är ett spännande land att besöka eller bo i med massor av anrik kultur och roliga, vackra upplevelser!

Divi